Background

Panama rum: een geschiedenis die begon bij Ron Abuelo

Al sinds het begin van de 20e eeuw wordt er rum gemaakt in Panama. De eerste suikerrietplantage van het land werd in 1908 opgericht door Don José Varela Blanco. Deze plantage is de wortel van ons familiebedrijf Ron Abuelo. Al drie generaties lang wordt door ons met passie de beste Panama rum gemaakt. De kwaliteit houden wij tijdens het gehele proces nauwlettend in de gaten, want Ron Abuelo is een ‘single estate’. Dit betekent dat wij alles in eigen beheer houden: van de suikerrietplant tot en met de rumfles.

✔  Eigen beheer
✔  Suikerriet handmatig gekapt
✔  Respect voor mens en natuur

Ontdek het smaakpalet van onze rum uit Panama

Na meer dan een eeuw rum produceren, hebben we een mooie collectie met Panama rum opgebouwd. Zo kunt u kiezen voor een heerlijke Reserva Especial die vijf jaar is gerijpt. Deze veelzijdige Añejo kunt u mixen, meekoken en puur drinken. Het is ook mogelijk om voor exclusiviteit te gaan. Ron Abuelo heeft namelijk verschillende soorten prachtige rum van 15 jaar oud. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Finishing Collection. Door met zorg uitgekozen vaten uit Portugal, Frankrijk of Spanje te gebruiken, geven wij een extra dimensie aan onze Panama rum.

Benieuwd waar onze Cognac te koop is
Fles cognac met glas
Flex cognac napoleon

Panama rum gemaakt met eerbied voor de locatie

Rum is onze passie, maar dat geldt ook voor onze omgeving. We betrekken al sinds onze oprichting de lokale bevolking graag bij ons bedrijf. Zo kappen wij ons suikerriet handmatig met de hulp van omwonenden. Het restafval gebruiken wij voor het stoken van de rum, waardoor wij geen bunkerolie hoeven te gebruiken. Onze rum maken we dus niet alleen met passie voor de drank, maar ook met liefde voor het land en de bevolking van Panama.

Koop onze rum bij u in de buurt of online

Wilt u ook een Panama rum ontdekken die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook op integere wijze is gemaakt? U vindt ons aanbod in verkooppunten door heel Nederland. Salud!

Anderen bekeken ook:

Donkere rum | Exclusieve rum | Oloroso sherry rum