‘Añejo, Reserva Especial’ onze jongste expressie, kent een vatrijping van gemiddeld 5 jaar (ex-bourbon) en is samengesteld uit reserves met een leeftijd van 3 tot 7 jaar. Deze rum heeft een lichte body zonder veel complexiteit, maar is een stuk zachter en smaakvoller dan vergelijkbare jonge rum. Prima om puur te drinken, uit een tulp- of wijnglas, maar vooral fantastisch om te mixen of te koken. Kortom een uitstekende rum in zijn prijsklasse.

Kleur
licht amber
Neus
toast, verse kruiden, banaan, abrikoos, eiken
smaak
lichte body, bruine suiker, vanille, toetsen van kaneel en nootmuskaat
afdronk
leer en rook

Cocktails

Na drie seizoenen samenwerking met de meest toonaangevende cocktailbars van Nederland, kijkend naar classics vs trends, komen wij op de volgende selectie.

Wil je eenvoudige smaakvolle mixdrankjes maken met Ron Abuelo? Vooral de añejo en 7 años zijn super om mee te mixen, met je favoriete (smoky) ginger ale, gemberbier, (tropische vruchten-) frisdrank of cola.
Bij voorkleur in een highball of rock glas. Maak het helemaal af met een schijfje limoen.
Heb je liever iets warms? Geweldig in of bij de koffie, warme chocolademelk of (zwarte) thee.
Salud!

Panama Old Fashioned
Flying Dutchmen Cocktails 2018 by Tess Posthumus

De Old Fashioned is een cocktail klassieker uit de VS met bourbon en sinaasappel. In deze tropische variant combineert banaan uitstekend met de vanille en butterscotch toetsen van de rum. Een hint chocolade (bitters) en een rokerig zoutje maken het smaakpallet compleet.

Golden Oldy Daiquiry
Door 74 Amsterdam 2017 by Timo Janse

Dit recept is een variant op de Cubaanse klassieker uit 1900. Waar Timo ‘mate’ gebruikt, kan eventueel ook met (klassiek) suikersiroop worden ingezet. De frisse aromatische limoen complementeert de toetsen van vanille, butterscotch, kaneel en nootmuskaat van deze 5 jaar op eiken gerijpte rum. Bitters tenslotte, zijn niet strikt noodzakelijk, maar geven je cocktail mooie smaakaccenten en een extra gelaagdheid: Oh my G.O.D.

GP Swizzle
Dr Rotterdam 2016 by Alberto Matelana

Het orgineel van deze cocktail is onstaan in de eerste jaren van de 19e eeuw in Brits Guyana, waar de ex-patriats deze maakte met bruine rum op de Country Club in George town.
In deze hedendaagse variant combineert de passievrucht uitstekend met deze rum en zorgt de Campari met een mooi fruitig bittertje voor een perfecte balans. Geen wonder dat dit heerlijke drankje een bestseller was in 2016 bij Dr.

Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.