Gerechten
Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.
Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.
Mini appeltaartje’s, 4 stuks
Chef: Coen van Dijk (www.sla-gerei.nl)
Ingrediënten:
2 goudreinetten
4 plakken bladerdeeg(roomboter)
100 gram kristalsuiker
snufje kaneel
50 gram rozijnen
Ron Abuelo 7 ãnos
Benodigdheden:
Oven
Steelpannetje
Bakpapier
Appelboor
Bereidingswijze:
– Leg de plakken bladerdeeg op een bakpapier om te ontdooien
(minimaal twee uur van te voren).
– Schil de appels, snij de kop en kont er af en halveer de appels,
verwijder het klokhuis met een appeboor.
– Meng de kaneel met de suiker en haal hier de plakken appel doorheen,
leg deze midden op de plak bladerdeeg.
– Plaats de plakken bladerdeeg met de appel in een voorverwarmde oven
van 180°C voor circa 25 minuten, tot het deeg gaar en de appel zacht is.
– Wel de rozijnen in circa 100 ml rum en voeg daar ook de overgebleven
suiker aan toe.
– Verwarm het rozijnen-rum mengsel (zonder te laten koken) en flambeer
dit en giet de brandende massa in de nog warme appeltaartjes.