Onze ‘7 años, Reserva Superior’ kent een gemiddelde vatrijping van 7 jaar (ex-bourbon) en is samengesteld uit reserves van 4 tot 11 jaar oud. Met een medium body een uitstekende introductie in de wereld van ‘sipping rum’. Fantastisch om puur te drinken, uit een tulp- of wijnglas, maar ook uitermate geschikt voor mooie cocktails. Of om gerechten te verrijken.

Kleur
amber
Neus
toesen van dadels, rozijn en vanille
smaak
medium body, mineralen, vanille, kaneel en gedroogd fruit
afdronk
appelbloesem, leer en tabak

Cocktails

Na drie seizoenen samenwerking met de meest toonaangevende cocktailbars van Nederland, kijkend naar classics vs trends, komen wij op de volgende selectie.

Wil je eenvoudige smaakvolle mixdrankjes maken met Ron Abuelo? Combineer eens met een mooie tonic, gember bier of cola en een schijfje limoen. Probeer verschillende tropische vruchtensappen. Of wat dacht je bij of in de koffie of warme chocolademelk? Salud!

Millionaire
Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam 2018 by Milena Laurenti

Ticket to the Sun
Tim Lefèvre, Door 74 Amsterdam

‘Tiki cocktails’ zijn tropische fruitcocktails met rum, voorzien van bonte garneringen, onleent aan de Polynesische cultuur. In de jaren ‘60 van de vorige eeuw ontketende Don Beach een ware cocktail cultuur, die de VS veroverde vanuit Californië. Geen wonder dat Tiki weer helemaal terug is, de combinatie van tropisch fruit en mooie rum is geweldig.

Fresh as a Daisy
Dr. Rotterdam 2016 by Mike Ziengs

Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.