Onze ‘Gran Reserva’ heeft van de gangbare Ron Abuelo serie de langste rijping genoten, 12 jaar gemiddeld. En dat proef je. Fantastisch om puur te drinken, uit een tulp- of wijnglas, of om de mooiste cocktails of gerechten mee te verrijken.

Kleur
diep amber
Neus
cacao, gedroogde pruimen, noten, eiken
smaak
stevig en complex, gedroogte vijgen, butterscotch, geroosterde noten en kaneel
afdronk
donkere chocolade, gedroogd fruit, leer en tabak

Cocktails

Na drie seizoenen samenwerking met de meest toonaangevende cocktailbars van Nederland, kijkend naar classics vs trends, komen wij op de volgende selectie.

Wil je eenvoudige smaakvolle mixdrankjes maken met Ron Abuelo? Vooral de añejo en 7 años zijn super om mee te mixen, met je favoriete (smoky) ginger ale, gemberbier, (tropische vruchten-) frisdrank of cola.
Bij voorkleur in een highball of rock glas. Maak het helemaal af met een schijfje limoen.
Heb je liever iets warms? Geweldig in of bij de koffie, warme chocolademelk of (zwarte) thee.
Salud!

Abuelo Treacle
Dr. Rotterdam 2016 by Chi-Ho Ta

Treacle is elke ongekristalliseerde siroop, die ontstaat bij suikerraffinage. De zachtfrisse aardse smaak van peer aangevuld met thijm en lavendel en een rokertje van de mescal, combineren uitstekend met de volle smaken van onze ‘Gran Reserva’.

Grandpa to the Stage
Flying Dutchmen 2018 by Timo Janse

Mooie combinatie van complexe rum, vermouth en sherry, die behalve heerlijk smaakt ook nog eens geweldige kleurt in je glas.

12 Primavera’s
Dr. Rotterdam 2016 by Michael Ziengs

De rokerige smaak van Lapsang thee combineert moeiteloos met de leer en tabak in de afdronk van onze ‘Gran Reserva’. De sinaasappel en kaneel geeft een mooi fris en kruidig accent aan deze ‘lente thee’ met rum.

Fles cognac met glas
glas met cognac

Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.