Onze ‘Gran Reserva’ heeft van de gangbare Ron Abuelo serie de langste rijping genoten, 12 jaar gemiddeld. En dat proef je. Fantastisch om puur te drinken, uit een tulp- of wijnglas, of om de mooiste cocktails of gerechten mee te verrijken.

Kleur
diep amber
Neus
cacao, gedroogde pruimen, noten, eiken
smaak
stevig en complex, gedroogte vijgen, butterscotch, geroosterde noten en kaneel
afdronk
donkere chocolade, gedroogd fruit, leer en tabak

Cocktails

Na drie seizoenen samenwerking met de meest toonaangevende cocktailbars van Nederland, kijkend naar classics vs trends, komen wij op de volgende selectie.

Wil je eenvoudige smaakvolle mixdrankjes maken met Ron Abuelo? Combineer eens met een mooie tonic, gember bier of cola en een schijfje limoen. Probeer verschillende tropische vruchtensappen. Of wat dacht je bij of in de koffie of warme chocolademelk? Salud!

Abuelo Treacle
Dr. Rotterdam 2016 by Chi-Ho Ta

Treacle is elke ongekristalliseerde siroop, die ontstaat bij suikerraffinage. De zachtfrisse aardse smaak van peer aangevuld met thijm en lavendel en een rokertje van de mescal, combineren uitstekend met de volle smaken van onze ‘Gran Reserva’.

Grandpa to the Stage
Flying Dutchmen 2018 by Timo Janse

Mooie combinatie van complexe rum, vermouth en sherry, die behalve heerlijk smaakt ook nog eens geweldige kleurt in je glas.

12 Primavera’s
Dr. Rotterdam 2016 by Michael Ziengs

De rokerige smaak van Lapsang thee combineert moeiteloos met de leer en tabak in de afdronk van onze ‘Gran Reserva’. De sinaasappel en kaneel geeft een mooi fris en kruidig accent aan deze ‘lente thee’ met rum.

Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.