Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.

Pulled pork – Ron Abuelo Añejo

Pulled pork
Chef: Coen van Dijk (www.sla-gerei.nl)

Ingrediënten:
1000 gram varkensnek
100 gram bruine basterd suiker
20 gram grof zeezout
5 gram komijnzaad
5 gram korianderpoeder
5 gemalen kruidnagels
5 gram foelie
10 gram zwarte peper (gekneusd)
200 ml ketchup
100 ml Ron Abuelo Añejo

Benodigdheden:
Gietijzeren pan
Garde
Vijzel
Oven

Bereidingswijze:
– Meng alle specerijen in de vijzel en maal ze grof, meng deze vervolgens
met de suiker, het zout en wrijf het vlees hiermee in.
– Plaats het vlees in de gietijzeren pan en zet deze in een voorverwarmde
oven van 120°C voor circa 6 uur (het is belangrijk dat de deksel de pan
goed afsluit).
– Controleer na 6 uur of het vlees zacht is (door het uit elkaar te trekken).
– Doe al het vrijgekomen sap samen met de ketchup en de rum in een
steelpan en kook het in tot een stroperige massa.
– Laat het vlees iets afkoelen en trek het vervolgens in dunne slierten uit
elkaar, maak dit aan met een deel van de saus.
– Serveer de Pulled pork op een getoast brioche broodje met wat sla
(of coleslaw) en schep daar nog wat van de saus op.