Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.

Geroosterde ananas met kokosyoghurt en rumkaramel – Ron Abuelo 7 años

Geroosterde ananas voor circa 6 personen met kokosyoghurt en rumkaramel
Chef: Coen van Dijk (www.sla-gerei.nl)

Ingrediënten:
1 grote ananas
100 gram bruine bastard suiker
100 ml Ron Abuelo 7 años
500 ml kokosyoghurt
10 zwarte peper korrels
50 gram geraspte kokos
(Evt kokosmakronen)

Benodigdheden:
Ovenschaal
Oven
Steelpannetje
Zeefje
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
– Schil de ananas en snij hem in kwarten, waarbij je de kern verwijdert.
– Wentel de parten door de bastard suiker en bespreken deze met 50 ml rum en de peperkorrels.
– Dek af met aluminiumfolie en plaats in een oven van 180°C voor circa 45 minuten, waarbij je de parten elk 15 minuten draait. Mocht het vocht verdampen, voeg er dan een klein beetje water of extra rum aan toe.
– Als na 45 minuten de ananas zacht is haal je deze uit de schaal en giet je het vocht in een steelpannetje.
– Voeg aan het vocht nog 50 ml rum toe en reduceer tot een dunne siroop (rumkaramel).
– Snijd de ananas in plakjes en serveer met de kokosyoghurt en de rumkaramel.
– Maak het evt af met wat vers gebrande geraspte kokos of met een vers gebakken kokosmakroon.