Gerechten

Behalve puur genieten of als basis voor mooie cocktails, zijn de culinaire toepassingen van Abuelo rum eindeloos. Laat je inspireren door bijgaande suggesties van topchefs van eigen bodem.

Rum-vijgenboter met eendenborst
– Ron Abuelo 12 años

Chef: Coen van Dijk (www.sla-gerei.nl)

Ingrediënten:
250 gram ongezouten boter
100 gram gedroogde/gewelde vijgen
50 gram walnoten
50 ml Ron Abuelo 12 ãnos

Benodigdheden:
Keukenmachine (Kan evt. zonder, maar dan is de boter minder smeerbaar.)
Bakpapier

Bereidingswijze:
– Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
– Snij de vijgen in grove stukken.
– Hak de walnoten grof.
– Doe alle ingrediënten (behalve de rum) in de keukenmachine en draai deze op
een lage stand glad, voeg de rum in gedeeltes toe totdat het geheel een gladde
massa is.
– Haal de boter uit de keukenmachine en verdeel deze op het bakpapier,
rol hier vervolgens een pil van en laat dit in de koelkast opstijven.
– Bij voorkeur maak je deze boter een dag van tevoren,
zodat de smaken goed doortrekken.
De boter is, indien koel bewaard en met schoon mes gesneden,
minstens drie weken houdbaar.

Rum-vijgenboter is bijzonder smakelijk op rustiek brood, bij (harde) kaas,
gebakken eendenborst of wildgebraad.