Cocktails

Na drie seizoenen samenwerking met uitsluitend de beste cocktailbars van Nederland, kijkend naar classics versus trends en realiserend dat de cocktail thuis ook nog te doen moet zijn komen wij op de volgende selectie:

Treacle – Ron Abuelo 12 años

Chi-Ho Ta, Dr. Rotterdam

  • 45ml Abuelo 12 años
  • 10ml mescal (Del Maguey Vida)
  • 20ml perensap (nashi)
  • 10ml thijm siroop
  • 2 scheutjes lavendel bittergarnering: schijfje gedroogde peer en takje lavendel

Treacle is elke ongekristalliseerde siroop, die ontstaat bij suikerraffinage. De zachtfrisse smaak van peer aangevuld met thijm en lavendel en een rokertje van de mescal, combineren uitstekend met de volle smaken van onze ‘Gran Reserva’.

  1. Doe een handvol ijsblokjes in een maatbeker.
  2. Voeg vervolgens de thijmsiroop, de mescal, de Ron Abuelo 12 años en het perensap toe.
  3. Als laatste de bitters en dan rustig roeren tot de ingrediënten gemengd zijn en het vochtvolume ongeveer 30% is toegenomen.
  4. Neem een rock glas en doe er een paar ijsblokjes in. Of helemaal mooi, snij een ijsblok op maat.
  5. Schenk de maatbeker uit door een strainer of zeef in het rock glas.
  6. Garneer met een takje lavendel en een schijfje gedroogde peer.